Кметът поздрави жителите на населеното място и им пожела здраве и добро настроение: „Пожелавам ви още дълги, дълги годините да продължавате да празнувате тези прекрасни празници, да предавате традиции на младото поколение, за да може да се съхрани българщината“.

Секретарят на Общината връчи на кмета на Капитановци Десислава Венелинова поздравителен адрес от видинския кмет д-р Цветан Ценков. „Подобни празници не само са възможност хората да се съберат и да се веселят, но и олицетворяват традициите и са връзка към миналото и нашите предци. Фолклорът е част от душевността на българина и Вашият етнофестивал ни позволява да се докоснем до това богатство. Сигурен съм, че то е в сигурни ръце, защото Вие, жителите на Капитановци, пазите обичаите и ги предавате на своите деца и внуци със същата любов, с която се грижите и за своето родно място“, се казва в поздравителния адрес.

Председателят на Общинския съвет Генади Велков също поздрави жителите на Капитановци с празника, както и за това, че тачат традициите, които са опазили българския народ в най-трудните моменти от нашата история. „С Вашия предишен кмет Владимир Аристотелов работехме изключително много в името на развитието на това село. Уверявам Ви, че ще продължа да го правя и в бъдеще“, заяви Велков.

Пред журналисти председателят на Общинския съвет коментира, че тази година Община Видин е въвела ясна методика за определяне на бюджет за всяко населено място. Генади Велков обясни, че Капитановци получава 15 000 лв., с които ще бъде извършен ремонт на Кметството, на младежкия клуб в читалището и на филиала на детската градина; ще започне изграждане на система за видеонаблюдение; 1300 лв. са предоставени за провеждане на етнофестивала.

След официалното откриване започна и фолклорната програма. Първи на сцената излязоха самодейците от танцов състав „Здравец“ към местното читалище „Самообразование-1927 г.“

Източник:divdivenseverozapad