Доайен сред тях е 82-годишният Васил Георгиев-Кожухара, който се занимава с този тънък занаят вече шест десетилетия. В момента той се грижи за 160 кошера, обособени в пет стационарни пчелина, които се намират в землищата на Лик, Ослен Криводол и Мездра. Поради лошата реколта миналата година от тях "Царят на пчеларите" Бай Георги е произвел едва 1000 кг мед. За разлика от предходни години, когато е добивал до 5-6 тона от този незаменим природен еликсир.

Останалите участници в изложбата базар бяха бившият кмет на Долна Кремена Румен Серафимов, който има 130 пчелни кошера в м. Веслец в землището на Горна Кремена, председателят на Пчеларско дружество "Нектар” Иван Братинов, който с помощта на своята ортачка Мария Нешкова също произвежда от прочутия веслешки мед в околностите на Горна Кремена и Илия Иванов, който се грижи за около 60 кошера в землището на Люти брод.

По традиция мездренските пчелари подредиха в изложението различни видове натурален пчелен мед - акациев, билков, липов, манов и полифлорен (мед букет), както и разнообразни пчелни продукти и артикули - пчелен прашец, пчелен клей (прополис), восъчни основи и др.

Акцент в предлагането на "Пчеларство 2017” бяха известните с лечебните си свойства прополисова (клеева) тинктура, ореховка и медовина. Не липсваха и сладки изкушения, като например пчелни медени питки.