Празничният спектакъл бе презентиран като "една вълшебна приказка за талантливи и можещи деца и за една приказна мечта, наречена Детска градина "Мир'". Той започна с изпълнение на Театрална група "Темп" - Враца с ръководител Георги Врабчев, която представи атрактивно огнено шоу. По-сетне цялата зала притаи дъх, защото на сцената засвириха гайдари, които бяха бурно аплодирани от многобройната публика.

Вълшебният спектакъл "Магията на детството'' продължи с изява на най-малките възпитаници на детското заведение, които представиха китка от танци - "Патешки'', "Мики маус", "Чунга чанга“, "Детска планета“ и др.,предизвикали усмивки по лицата на зрителите. Пъстрият детски спектакъл бе изпъстрен с танци от най-различни музикални жанрове - народни, латино, характерни руски и цигански, класически, модерни и мажоретни. Богат бе и репертоарът от песни и стихове, с които малчуганите от елитната детска градина зрадваха присъстващите.

Кулминацията на концерта бе танцовата композиция "Кой уши байряка", по време на която момченцата се превъплътиха в ролята на смели юнаци, а малката красивица Никол Колева пресъздаде легендарната Райна Княгиня.

"Детска градина "Мир" ще продължи да пише историята на предучилищното образование в община Мездра в името на децата, за да растат умни и достойни граждани на България", подчерта в приветствието си директорката на детското заведение Зоя Цветкова.

За финал поздравителен адрес към екипа на Детска градина "Мир" връчи кметът на Мездра Генади Събков. "Искам да изкажа своето вълнение и да поздравя Вас и Вашия екип за вложения труд и за този спектакъл, който ни поднесохте. Голямото богатство на Детската градина "Мир'' са тези невероятни деца, които и днес показаха знания и възможности. Поздравления, г-жо Цветкова, за Вас и за целия колектив", каза в заключение Събков.