Директорът на детското заведение – Пламена Цветанова благодари на ръководството на Община Враца за обновяване сградата на градината, която не е ремонтирана през последните 40 години. Тя допълни още, че от тази година в ДГ „Европейчета“ е въведен и иновативният метод на обучение „Монтесори“.

Празничната програма продължи с много песни и танци, представени от възпитаниците на детското заведение, които впечатлиха всички присъстващи със своята артистичност и получиха бурни аплодисменти. Участие в тържеството взеха и гост-изпълнителите Светлин Миланов, Галин Снежанов, танцов клуб „Нанков“ и групи от Центъра за подкрепа на личностно развитие -„Център за работа с деца“.

В края на концерта, директорката Пламена Цветанова награди с грамоти деца за творческо развитие и връчи благодарствени писма на спомоществователи за подпомагане дейността на детската градина.

На празничния спектакъл присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, директори на детски заведения в града, представители на образователни институции и родители.