По покана на учителите Цветелина Димова и Калинка Иванова, библиотекарят Димитрина Иванова и Евгения Петкова гостуваха на учениците от 4-б клас. Те завършеха дейностите инициативата „Мога да прочета много книжки“, започнала преди три години по идея на Евгения Петкова и Калинка Иванова.

Любимата учителка Евгения Петкова разказа на децата нови любопитни истории за книгите, приказките и четенето. Изненадата й към класа бе „житената питка“, която тя бе направила с „щедри шепи“ любов.

Часът на четенето продължи с много усмивки и настроение. Библиотекарят Димитрина Иванова, облечена в народна носия, поднесе на малките многознайковци торба с гатанки и своята „неотровна“ баница.

Четвъртокласниците трябваше да познаят защо тя е облечена в носия, кой е главният герой и кой е авторът на приказката „Отровната баница“. За да разберат защо приказката се казва „Отровната баница“, всяко едно от децата прочете откъс от нея. Най-вкусната награда за всички бе десертът на леля Дими, както наричат усмихната Димитрина Иванова.