Това е второто участие на литературният критик в такава мащабна проява на запасното войнство на България. На срещата „С перо и меч“ се представиха 22 автори от цяла България.

Председателят на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Казанлък майор о.з. Стефко Михайлов направи творчески портрет на автора, изтъквайки, че г-н Йорданов е единственият член на Съюза на българските писатели, уважил срещата. Той говори за стойностните качества на издадените негови петнадесет книги.

Юлий Йорданов запозна колегите си и присъстващите на срещата гости от родината с двете си книги, посветени на отечественото ни войнство - "Коваленко Петков - хронистът на Голинци" и "Музикална диря през света". Той благодари на домакините и организаторите и пожела "С перо и меч" да се превърне в ежегодна проява на писателите с пагони на раменете.

Председателят на организационния комитет на втората национална среща "С перо и меч" о.р. генерал-лейтенант Кирил Цветков връчи на Юлий Йорданов награда "С перо и меч", пожелавайки му нови успешни страници за популяризиране в книги живота на българските воини.

Присъстващият на срещата вицепремиер Красимир Каракачанов, министър на отбраната, след като разгледа изложението на книги на воинска тематика, приветства участниците във форума. Той лично поздрави Юлий Йорданов за успешната му литературно-критическа и изследователска работа.

Лилия Христозова