По случай изпращането на Випуск 2017 в професионалната гимназия се състоя празнично тържество, на което присъстваха учители, родители и близки на абитуриентите. Най-много емоции предизвика мултимедийна презентацията от снимки, проследяваща паметни моменти от ученическия живот на зрелостниците под музикалния съпровод на популярната песен „Един неразделен клас”.

В знак на уважение абитуриентите връчиха на своите преподаватели специално изработени грамоти с благодарност за грижите, положени през годините за тяхното обучение и възпитание. Най-изявените ученици, допринесли за издигане престижа на гимназията пък, получиха почетни грамоти.

„Скъпи ученици, изпращането на абитуриентите е тържествен момент. Днес за всички нас, присъстващите, е светъл майски празник на усмихнатите, красивите, млади хора, изпълнени с мечти, здраве и надежди - зрелостниците на 2017 г. на ПГ „Алеко Константинов”, каза в приветствието си кум зрелостниците директорката на учебното заведение инж. Христинка Минова и допълни: „Скъпи, млади хора, очакваме с лекота да посрещате предизвикателствата на живота, да бъдете силни и успешни”.

На раздяла учениците благодариха на своите учители като им поднесоха цветя и сърдечни прегръдки.