Темата коментира в “Нашият ден“ по БНР Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика:

“Идеята на проекта е да насърчим младите хора да спортуват, да се движат, да са далече от лошите зависимости.

Хората от спортните среди знаем, че спорът изгражда характер и дисциплина. Попадаш в добра среда, в която по-трудно можеш да залитнеш към нещо лошо. Понякога дори може да бъде спасение от някакъв вид зависимости, затова се включихме.

Имахме шанса да изберем три града в България. Мариета Дукова ги избра – Сандански, Враца и Бяла Слатина. Вече бяхме по тези градове.

Срещнахме се с младежи на възраст между 15 и 29. Записаха се доста хора. Приятно впечатлена съм от това, че им стана интересно.

Предстои в края на месеца младежите от трите града да дойдат в София, където да наблюдават тренировки по гимнастика и ще се включат в минитурнир по гимнастика. Ще имат лекции от нашия диетолог – Биляна Йотовска, както и от психолога ни – Татяна Янчева.

Надявам се да им бъде интересно и да продължат да се занимават със спорт. Става въпрос за основна гимнастика, не е само художествена.

Мотивирам участниците чрез личния си опит и това, което видях и взех от спорта.