През тази учебна година в училището бяха създадени 11 клуба по проекта "Твоят час", които обхващаха различни дейности. В пет от клубовете, младежите и девойките овладяваха умения и знания по образователни програми, а в шест изявяваха своите интереси.

Заключителната проява бе посветена на клубовете по интереси, в които участваха почти всички гимназисти. С особен интерес младите хора се учеха и забавляваха в Клуб "Аз управлявам ресторант", с ръководител инж. Цветана Ценова, "пътуваха" в миналото и "обикаляха" света в Клуб "В света на историята и географията" заедно със своя преподавател Петя Ангелова, танцуваха и се забавляваха заедно с Христина Стоянова в Клуб "Танцувай и се забавлявай", експериментираха своите актьорски възможности в Клуб "Млад артист", с ръководител Сашка Иванова.

Целите на проекта "Твоят час" са насочени към изграждането на умения за работа в екип, креативност и повишаване мотивацията за учене. По време на заниманията, младите хора се запознаха с тънкостите в ресторантьорството, опознаваха света природата на България, научаваха се да откриват историческите връзки между обществено-политическите световни процеси, както и опознаването на българската история.

За да покажат наученото през годината, учениците бяха подготвили историко-географска викторина, а най-знаещите получиха вкусни и полезни награди.

Много настроение, емоции и овации предизвикаха балерините на Христина Стоянова от Клуб "Танцувай и се забавлявай", които представиха "Улични танци".

Между танците и емоциите, все пак трябваше да покажат и другите си таланти. Младите актьори посветиха част от своето актьорско изкуство на патрона на училището - Алеко Константинов, като поднесоха на публиката избрани незабравими цитати от емблематичната книга на Щастливеца "Бай Ганьо", до болка актуални и днес.

След богатата творческа програма всички се отправиха към "ресторанта на открито", където ги очакваха кулинарните изкушения, създадени от майсторските ръце на участниците в Клуб "Аз управлявам ресторант".