Ресурсните специалисти изработиха плакати и постери с емотикони и ги развяха под прозорците на домовете на подпомаганите от тях деца, подариха им и балони. И родители, и деца реагираха много емоционално на тази инициатива – имаше и щастливи сълзи, и изненада, и възторг… и всички емоции, които ни определят като хора.

Във време, като сегашното, в което дистанцията е препоръчителна, е хубаво да си показваме, че се подкрепяме и че тази изолация е временна и няма да повлияе на човешката ни близост и взаимност. На благородната инициатива реагираха положително и много граждани, които станаха случайни нейни свидетели. „Дано поне малко сме успели да повдигнем духа на нашите деца. Искахме да ги мотивираме да продължим все така успешно, както и досега, дистанционното обучение и да им потвърдим, че скоро пак ще сме заедно.“ – казаха г-жа Павлова-Каменова и г-жа Томова-Коцева, развълнувани от предизвиканата емоция.

„Благодаря много на целия Ви екип! Много ни зарадвахте - както сина ми, така и мен. Почувствахме се окуражени, обнадеждени и развеселени в трудните за всички ни дни. Споменът за вас пред прозорците на дома ни ни вдъхна онова усещане за заедност и върна усмивките на лицата ни. До края на деня се разминавахме из стаите и коридорите вкъщи и се усмихвахме. Благодаря ви!"- сподели Ю.В., родител на ученик със специални образователни потребности.