Макар и с малко над 300 жители, селото е живо и добре уредено. За живота на хората разказва кметският наместник Петър Петков, който вече 9 години заема този пост. Млад и енергичен, Петър Петков не спира да работи за своето село и за хората в него.

На срещата с него, той разказа, че през последните два месеца, във времето на извънредното положение, доста от заплануваните дейности са се забавили като изпълнение, но с връщането към обичайния ритъм, нещата си дойдат на мястото.

Във връзка със затрудненията, породени от пандемията от COVID 19, кметският наместник каза, че много хора от селото, работещи в завода в Ботевград, са останали без работа, но въпреки това, успяват да се справят. За това говори и фактът, че само четирима души досега се възползват от услугата „Топъл обяд“. Според него, има още много хора, които се нуждаят от помощ, но са прекалено горди, като всички балканджии, но той ще направи всичко възможно да намери начини да им се помогне.

Във връзка с дистанционното обучение на децата, Петър заяви, че всички деца в селото имат осигурен интернет, учители идват на място, за да осигуряват нормален учебен процес и изрази благодарност към ЧЕЗ, които са поели ангажимент да няма прекъсване на еленергията до завършване на учебната година.