Кметът Каменов приветства инициативността на всички живущи в блока. „Поздравявам ви за това, че първи подадохте проект по Националната програма и въпреки дългото чакане, стигнахме до кулминационния момент, в който откриваме строителната площадка“, заяви кметът на Община Враца.

„Надявам се строителството да бъде извършено качествено и да приключи в срок. Имайки предвид, че следващата година е последната, в която е осигурено 100% финансиране по Националната програмата се надявам да дадете добър пример на вашите съседи и да успеем да ги мотивираме да се включат“, добави Калин Каменов.

Градоначалникът на Враца отбеляза, че интересът към програмата в града продължава да нараства. „Регистрираните сдружения на собственици са близо 100, а за повече от 50 от тях имаме подадени договори за финансиране към Българска банка за развитие, който обхващат близо 2 600 жители на Враца“, поясни Калин Каменов.

Председателят на Сдружението на собствениците на бл. №1 Марияна Нушкова отправи апел към жителите на квартал „Младост“. „Надявам се с общи усилия успешно да финализираме този проект, а жителите на квартала да бъдат по-активни“, заяви Марияна Нушкова.

Зам.-управителят на фирмата изпълнител на обекта Красимир Цонев заяви, че строителството ще бъде завършено в срок, а работата ще бъде извършена качествено. Стойността на сключения договор е 618 668,51 лв., като срокът за изпълнение на обществената поръчка е 120 календарни дни.

Първият договор за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в България бе сключен между Българска банка за развитие и Сдружение на собствениците „Обединени входове” гр. Враца, ж. к. „Младост”, блок №1.