Същият ден в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана, се е явил 58-годишен берковски жител, който поискал да подаде документи за преиздаване на свидетелство за управление на МПС. При проверка е установено, че той е международен шофьор, поставен под карантина. Снето му е сведение, в което заявил, че на 11- ти май се прибрал в страната, като при преминаването му през ГКПП Кулата, му е връчено предписание за поставяне под карантина за срок от 14 дни. По случая е образувана преписка.

Преди дни е подаден сигнал на ЕЕН 112, според който, 32-годишен жител на село Охрид, поставен под карантина от 5-ти май, не я спазва и няколко пъти напуска адреса. Според сигнала нарушителят управлявал лек автомобил, с който заминал за Монтана. За проверка на сигнала са изпратени служители от Участък Бойчиновци, които посетили адреса и не открили карантинирания.

При извършената справка е установено, че той е поставен под карантина на КПП Дунав мост 2, като лице, прибиращо се от Кралство Нидерландия. При опит да се свържат с него на предоставения мобилен телефон, се включвало съобщение, че е грешен.

Адресът в селото отново е посетен от полицейски служители, при което мъжът е установен. В снетото обяснение съобщил, че ден, след пристигането му от чужбина, решил да отиде с автомобил си до Монтана, напазарувал строителни материали и ги откарал до село Боровци на свой познат, с когото заедно се прибрали от Кралство Нидерландия. Материалите по преписката са изпратени на Районна прокуратура Монтана.