Другата свободна позиция за заместник-кмет - по "Устройство на територията, социални и хуманитарни дейности", остава вакантна. "Когато преценя, че има необходимост от друг заместник-кмет, ще го назнача”, коментира по този повод кметът на Мездра.

Сашо Илиев има дългогодишен опит, както в реалния сектор, така и в публичната администрация, изтъкна Събков. Той е икономист по образование, работил е в общинската фирма "Вестител", в поделението на "Главболгарстрой" в Казахстан и в Община Враца, включително като началник отдел. "Не членувам в политическа партия и никога не съм членувал, декларира Илиев. Не съм изпадал ни от ферарита, ни от каруца, ни от други превозни средства. Предложението си за работа тук получих от Генади Събков, без ходатайства, без прошения, молби, за което му благодаря."

Генади Събков отрече в Община Мездра да има политически назначения, каквито обвинения отправиха към него в навечерието на Великден депутати от ПП ГЕРБ. Определи тези твърдения като "съшити с бели конци" от "разследващ журналист, който никога не е посещавал община Мездра" и от трима депутати от ГЕРБ.

"За тези две години и половина, откакто съм кмет, съм назначил 62-ма души, само шестима от които са членове на БСП”, заяви Събков във връзка със скандалните обвинения на ГЕРБ, добили популярност в публичното пространство като "Мездрагейт".