В прощалното си слово пред служителите в Общинската администрация Събков е заявил, че ако бъде избран отново за кмет, ще им вдигне заплатите и то "чувствително повече от това, което беше досега". За целта смята "да не се съобразява с нормативните документи" и "има идея откъде могат да се намерят средства за това".

Междувременно днес по обяд група от около 50-ина общинари и външни на администрацията лица заминаха за берковското село Бързия за поредното си "мероприятие" по синдикална линия. Този път веселбата ще се вихри в кокетния хотелски комплекс "Barzia Holiday Club", разположен в подножието на връх Ком.

По тази причина днес още преди обед коридорите на Община Мездра опустяха и повечето стаи, включително кметския кабинет, останаха затворени.

Всъщност, това не е първият случай, в който Общината запразва отрано. Най-фрапантният случай беше преди две години в Деня на българската община - 12 октомври, когато вместо да отвори врати за гражданите, кметската администрация реши да пусне кепенци и да си направи банкетче за празника в Младежкия еколагер в село Очин дол.

А неведнъж и дваж през мандат 2015-2019 г. общинарите от Мездра проведоха поредица от "семинари" за "обмяна на опит" в Етрополе, Троянския Балкан, Спанчевци, Енина и, разбира се, на морето.