Въпрекил че възстановил щетата, срещу А. П. било повдигнато обвинение от Районната прокуратура в Мездра и той застанал пред съда за това, че умишлено е повредил движима вещ - игрален автомат, с което е причинил щета на собственика в размер на 960 лв. Анализирайки събраните по делото доказателства, съдът приел за установено от фактическа страна, че стойността на предмета на престъплението от 960 лв. представлява двукратен размер на минималната работна.

Съдът приел и това, че стойността на повредената вещ е възстановена веднага, още на следващия ден, доброволно от подсъдимия, преди да бъде образувано досъдебното производство.

От документите по делото става ясно, че подсъдимият е с чистото съдебно минало, има добри характеристични данни, както и обстоятелството, че той е с висше образование, работи в чужбина, съжалява за извършеното и признава вината си.

Тези обстоятелства са мотивирали съдебния състав да признае подсъдимия за невинен по първоначално предявеното обвинение и му е наложено административно наказание глоба от 1 000 лв.