Вследствие на катастрофата подсъдимият по непредпазливост е причинил смъртта на Р. Б., който починал на място и на Ц. И., чиято смърт е настъпила по-късно в софийска болница, където е бил настанен за лечение. За извършеното престъпление съдът му наложи наказание от три години „лишаване от свобода“, като отложи изпълнението на наказанието със срок от четири години. Той е лишен и от правото да управлява МПС за срок от четири години.

Врачанският окръжен съд постанови своето решение, като взе предвид тежкия неправомерен резултат от извършеното престъпление, управлението на автомобила с превишена скорост в труден участък от пътя, настъпилата смърт на двамата души и тежките морални последствия за семействата им от една страна. От друга - съдът прие и това, че подсъдимият е млад човек – на 27 години, без наказания за други нарушения на Правилата за движение по пътищата, с чисто съдебно минало, с добри характеристични данни, освен това има дъщеря на 1 година, за която трябва да се грижи, заедно с приятелката си. Ефективното наказание при тези факти не би допринесло за поправянето му, смята съдът - съобщиха от "Връзки с обществеността" на Окръжният съд във Враца.

Присъдата на не е окончателна, подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.