Фестивалът е създаден през 2014 година по идея на Сдружение ТЕМП-АРТ и Регионален исторически музей Враца и се реализира традиционно от: Община Враца, Младежки дом – Враца и Регионален исторически музей – Враца.

В това издание на фестивала помощ и съдействие оказват за пореден път Областна администрация – Враца, Българският младежки червен кръст – Враца, Сдружение ТЕМП – АРТ и Българската асоциация на аматьорските театри – БААТ.

Форумът се реализира с изключителната финансова и логистична подкрепа на Община Враца и ще бъде открит от Кмета на община Враца Калин Каменов.

Фестивалът се организира в четири фестивални дни, през които участниците живеят и творят на туристически бивак в непосредствена близост до археологическите разкопки. В дните на събитието се организират кръгли маси и дискусии на археолози, научни работници и представители на различни сдружения и институти, занимаващи се с теми, свързани с древността и древното познание. Целта е да бъдат представени последните новости от света на археологията и древната история. Ще бъдат показани артистични реконструкции на древни ритуали и легенди, представини от различни творчески формации от страната.

Форумът се открива в петък, на 11 септември от 19 часа.

Източник: bnr.bg