Срокът за изпълнение на договора започва да тече от датата на сключването му и приключва след подписване на актовете за въвеждане в експлоатация на всички обекти, но не по-късно от 31. 10. 2023 г.

Изпълнителят ще упражнява функциите на авторски надзор на обекта, включен в съответната обособената позиция, от датата на подписване на протокол за откриване на строителната площадка и е до датата на издаване на разрешение за ползване/ удостоверение за въвеждане в експлоатация на всички обекти, включени в обособената позиция, пише в обявата за търга.

Лицата, упражняващи авторски надзор по съответната част, следва да се явят на обекта за извършване на съответната дейност, в 3-дневен срок от получаване на поканата. Поръчката обхваща изпълнението им в специфични обекти с широк обществен достъп, поради което се налагат специални изисквания към графика за изпълнение на работите. С цел да се осигури постоянен, непрекъсваем и неограничен 24-часов достъп на гражданите до спешна медицинска помощ, крайният план за стартиране на строително-монтажните работи ще бъде определен от възложителя след възлагане на обществената поръчка и сключване на договор за строителство, заявяват от МЗ.

Сроковете за изпълнение на дейностите на обектите, включени в обособените позиции, са според типа на планираната интервенция – изграждане на нова сграда, преустройство на съществуваща или преустройство и дострояване и в съответствие със сключения договор за изпълнение на строително-монтажните работи.

От участниците в процедурата се изисква да разполагат с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, посочват от здравното ведомство.