Работна група от Българския футболен съюз проведе среща-разговор с представители на професионалните футболни клубове у нас и на холандската фирма „Хиперкюб”, която консултира проекта за нова Висша лига. На дискусията централата на БФС в столицата втородивизионният Локомотив 2012 (Мездра) бе представен от администратора на клуба Андриян Димитров.

На срещата бе анализирано състоянието на сегашния формат на шампионата и бе разяснен процесът за осъществяване на позитивна промяна в облика на българския футбол. Дискутирани бяха вариантите за реформи в "А" и "Б" групите, като е потърсено мнението на представителите на клубовете.

На този етап Висшата лига се очертава да бъде съставена от 12 или 14 отбора, а новото първенство ще започне в средата на юли. В началото на идния месец ще станат ясни клубовете, които ще получат лиценз и ще бъдат допуснати до участие в нея. До края на тази седмица пък всички професионални клубове ще получат въпросници относно готвените промени, в които трябва да изразят своите предпочитания.

„Що се отнася до „Б” група, засега няма яснота колко отбора ще има в нея през новия сезон, заяви след срещата администраторът на Локо (Мездра) Андриян Димитров. Все още е се знае и какво е положението с изпадащите отбори от втора дивизия.

Специалистите, които се занимават с проекта за реформи, ни информираха, допълни Димитров, че едва в края на май или началото на юни ще се знае съставът на новите групи, дали ще има изпадащи отбори и поканени да се включат в първенството на втория ешелон от „В” групите. Обявено бе, че няма да има компромиси за отделни клубове, а правилата ще важат за всички”.