Още шест активни случая на COV-19 има в регион Монтана, всички са на домашно лечение. Два от тях са на майка и дъщеря в Монтана, два на жители на Враца, които карат карантината си в с. Д. Озирово, един столичанин, който е под карантина в Медковец и един видинчанин – под карантина в с. Княжева махала.

199 са карантинираните на територията на област Монтана, съобщиха от РЗИ. Сред тях сега няма граждани на Русия и Беларус, които работят на компресорната станция „Расово”. Общо 229 чуждестранни специалисти пребивават в Монтана, 61 в Медковец и 58 в Брусарци.

Освен РЗИ занапред проверки в магазини и автобуси за носене на маски ще правят и инспектори от Агетцията по безопасност на храните, общините и други държавни служби.

Днес няма нови положителни проби за корона вирус на жители на област Монтана. Двата случая, посочени в националната статистика, са на жената от шивашкото предприятие в Лом, за която вчера бе съобщено и мъж, който живее в Пловдив и има адрес в Монтана. Това уточни д-р Елена Борисова, директор на РЗИ.

От изследваните досега педагози и друг персонал от детските заведения няма позитивни на корона вирус. Изследванията продължават.