Около 4:00 часа сутринта на 28 март тази година обвиняемият Младенов управлявал собствения си лек автомобил "Мерцедес“ по ул. „Георги Димитров“ в село Хайредин. Той бил спрян за проверка от служители на реда в Козлодуй, с подаване на светлинен сигнал на полицейски автомобил.

Водачът бил помолен да предаде документите за проверка, което изпълнил, но отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. Полицаите му обяснили, че при това положение ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

В този момент Младенов извадил от джоба на дрехата си банкнота от петдесет лева и я хвърлил в багажното отделение на полицейския автомобил, като заявил, че ги дава за да не му бъде съставен акт и пожелал да бъде освободен.

При тези негови действия полицаите веднага уведомили колегите си от оперативна дежурна част при Районното управление в Козлодуй и била сформирана следствена група. По случая е образувано бързо производство срещу Младенов за извършеното от него престъпление. Седмица по-късно срещу него е внесен обвинителен акт в съда.