Мащабният концерт е единственият, създаден от гениалния композитор, за повече от един солиращ инструмент. В концерта на 22-ри февруари /събота/ от 19.00 ч. ще чуем още: Анданте и унгарско рондо за фагот и оркестър от К. М. Вебер и Унгарски танци №1-7 от Й. Брамс.

Репертоарът на триото обхваща разнородни стилове и епохи, творби, написани специално за него, но най-вече шедьоврите на камерната музика от XIX, XX и XXI век. Концертират с изключителен успех в България, Република Македония, Албания, Австрия, Германия, Франция, Косово, Хърватия, Унгария и др. Записват за Българското национално радио и Българската национална телевизия.

Едни от последните значими концертни проекти на триото са „Руска рулетка“, „Пипков в Париж“, цикъл концерти по картини „Следобеден сън“, „Песни за любовта“, „Народен празник“. От 2014 г. член на трио „Арденца“ е виолончелистът Константин Евтимов. "Те са превъзходни инструменталисти, но силно впечатление прави тяхното камерно изкуство, което разчита на тънкия слух и на способността за колориране на музикалния текст. Знаят как да откроят през звука всеки автор." (Екатерина Дочева)

По повод концерта им в рамките на Balchik Classic Days, критиката пише: „Арденца” ни подкупиха със своята свежест, интелигентност и одухотвореност. Слушано и погледнато отстрани, звучеше като изповедно просветление. Техните изпълнения бяха наситени с искреност, ярка мелодичност и романтично настроение, заредено с емоционалност, която ни задължава отново да бъдем заедно."

Христо Захариев /фагот/ завършва НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас и Националната музикална академия “П. Владигеров“ в София в класа по фагот на Проф. Марин Вълчанов. Концертира с различни оркестри у нас и в Европа. Участва също и в камерни състави и гостува като солист на редица класически сцени в Пазарджик, Сливен, Бургас и др. Като фаготист в оркестрите на Враца, Пазарджик и Ст.Загора, работи с именити български музиканти, диригенти и гостуващи солисти.