© Снимка: facebook

Местната структура на БСП номинира кандидати за кметове на кметства в 6 от 11-те села в община Мездра, в които наесен ще има кметски избори: на Брусен - Георги Николов, на Горна Кремена - Светлана Алексиева, на Елисейна - Валентин Илиев, на Игнатица - Венцислав Антов, на Крапец - Бистра Банкова-Георгиева и на Моравица - Коно Жилковски.

В Оселна социалистите ще подкрепят сегашния кмет Росен Николов, а в останалите четири села - Боденец, Долна Кремена, Дърманци и Зверино, Общинският съвет на БСП е получил мандат да продължи да търси кандидати за селски управници.

От БСП са номинирали и 17 партийни кандидати за общински съветници в 21-местния Общински съвет - Мездра. Трима от тях - Данаил Димитров, Мирослав Павлов и Добромир Александров, са си направили самоотвод. По време на дебатите Димитров е заявил, че се разграничава от сегашното ръководство на местната организация на партията, а като допълнителен мотив е изтъкнал, че средната възраст на кандидатите за съветници на социалистите е около 65 години.

Коалиционният партньор - ПП "Европейска сигурност и интеграция" (ЕСИ) на ромския лидер Тома Томов, ще разполага с три места в листата, трима ще бъдат и представителите на гражданската квота.

Листата за общинския съветници на столетницата ще бъде оглавявана от кандидат-кмета Генади Събков. Следват: председателят на Общинския съвет на БСП д-р Илиана Михайлова, д-р Веселин Петров, представител на ЕСИ, Наталия Христова и прочие.

Кандидатурата на Генади Събков за кмет на община Мездра предстои да бъде утвърдена от Националния съвет на БСП, който ще заседава идния вторник, 3 септември.

© БСП - Мездра

Каква оценка поставяте на управлението на Генади Събков като кмет на община Мездра?

16.85%

8.9%

7.95%

10%

56.3%

Гласуването е спряно.