Както MediaNews вече писа, живеещи на същата улица подадоха сигнал, че е ремонтирана само в едната си част. От видяното стана ясно, че след публикацията ремонтът на улицата е продължил и са асфалтирани проблемните участъци. Преди и след сигнала.

За Руска Бела са подадени три улици - “Александър Стамболийски“, "Кръстьо Ташев“ и “Маршал Толбухин".

Проверката ни на място установи, че най-дългата улица - "Александър Стамболийски", за която са заложени 60 000 лв., не е асфалтирана от край до край, а малко повече от половината. Освен това липсват бордюри от едната страна, където при първия дъжд пръстта ще се срине в импровизираната канавка.Асфалтовият слой пък се оказа по-малко от 10 см. Живеещите на улицата показаха, че още от сега асфалтът се рони там, където няма бордюр. А това е по продължението на цялата улица от едната страна.

От фирмата изпълнител - "Пътстройинженеринг-М"- Монтана, ремонтирала улиците, са проявили изключително въображение при асфалтирането на улица "Стамболийски". Стърчащият насред улицата електрически стълб предизвиква асоциации от друго измерение. Ако не го види човек на място, ще реши, че е фотошоп. Но, уви - истина е. Стърчи си стълбът, надлежно заобиколен с асфалтовата настилка, като вертикален акцент от сюрреалистичен пейзаж.

Другата асфалтирана улица в Руска Бела е “Маршал Толбухин", за която са заложени 21 717 лв.