В операцията се включиха шест екипа на Пътна и Охранителна полиция от областната дирекция на МВР и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. Те следяха за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, шофиране на автомобили от неправоспособни или водачи, лишени от правото временно да управляват, недопускане на движение на автомобили с отнета регистрация или на такива, които нямат задължителна полица за застраховка „Гражданска отговорност“ и др.
Oпpeдeлeните тoчĸи зa ĸoнтpoл бяха cъoбpaзeни c интeнзивнocттa нa движeниe през тъмната част на денонощието в региона. Πo вpeмe нa акцията полицейските служители използваха и вcичĸи нaлични тexничecĸи cpeдcтвa зa ĸoнтpoл.

В хода на акцията са проверени 220 моторни превозни средства и 243 души. Констатирани са общо 85 нарушения - по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за Българските лични документи, съставени са 25 акта и 39 фиша, връчени са 7 заповеди за принудително прилагане на административни мерки (отнемане на свидетелство за управление на МПС – 4 броя и временно спиране от движение на МПС – 3 броя). Униформените връчиха и 19 електронни фиша.

В хода на проверките е засечен един водач, шофирал след употреба на алкохол, съставен му е акт. Двама шофьори отказали да бъдат тествани за наличие на алкохол с техническо средство, са санкционирани с актове /наказанието за деянието предвижда 2000 лв глоба и 2 години лишаване от правоуправление/.