От ръководството на библиотеката във Враца са убедени, че обученията трябва да продължат. Търси се вариант това да се случи чрез един от мобилните оператори, за да може проектът да се мултиплицира и в останалите общини на територията на област Враца. Необходими са и доброволци, с помощта на които да се провеждат обученията за работа с мобилни устройства и приложения на хора над 55 години.

Библиотеката няма достатъчно човешки ресурс за провеждане на обучението, тъй като е необходима индивидуална работа с всеки потребител. Предложението ще бъде насочено предимно към младежи над 18-годишна възраст, които могат да работят добре с новите технологии. Обученията ще се провеждат два пъти в седмицата, в рамките на 90 минути, при събрана група от минимум 10 човека.

Създаден е комуникационен център в библиотеката с достъп до мобилни устройства и приложения. Оборудван с таблети, смартфони и електронни четци. Изготвени са 3 видео уроци „Златни умения”, които дават ясни обяснения за практически умения при работа със смартфон, таблет и електронен четец. Те ще бъдат предоставени на десетте библиотеки в общинските центрове в област Враца. Чрез тях ще се даде възможност за обучение на нови потребители, които не са обхванати от проекта.