В неделя около 21.30 часа на кръстовище в Бяла Слатина автопатрул на Районното управление на полицията спрял за проверка лек автомобил "Тойота Старлед”. Униформените се натъкнали на три нарушения от страна на 35-годишния С. И. от техния град. Автомобилът бил спрян от движение по надлежния ред. Водачът нямал свидетелство за управление на МПС. На всичкото отгоре полевият тест за употреба на алкохол бил положителен. Техническото средство "Дрегер Алкотест” отчело 1,16 промила алкохол в издишания въздух.

Униформените издали талон за медицинско изследване. Водачът-бабаит отказал да го получи, с което нарушенията му станали четири. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение. Ще отнесе и яка санкция, тъй ката предстои да му се издаде и наказателно постановление, в което наказващият орган се произнася за нейният размер.

Същия ден във Враца полицаи проверили "Ровър” 414, управляван от К. Н., на 35 години, от село Три кладенци. Водачът бил доста почерпен. При него дрегерът отчел 2.81 промила в издишания въздух. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване. Служителите на реда придружили шофьора нарушител до Центъра за спешна медицинска помощ. Там пияният мъж отказал да даде кръв за лабораторно изследване.

Задържан в Районно управление - Враца за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.