Преди два дни РУП - Берковица е получен сигнал от спешния телефон 112. Пострадал от обирджии гражданин се оплакал, че неизвестно лице с техническо средство е демонтирало комарник на приземен етаж на къщата му в кв. "Раковица” в Берковица и откраднал от дома му дамска кожена чанта, сумата от 200 евро, 20 български лева, лакомства, сладки, бисквити и шоколади.

В хода на разследването от полицията установили, че "неизвестното лице” не е само едно. Оказало се, че крадливата банда е в състав от трима малолетни - 11-годишен, 7-годишен и 6-годишен калпазанин, и тримата от Берковица. При претърсване в частен дом в кв. "Раковица", собственост и обитаван от техен дядо, са намерени и иззети вещи и предмети, обект на престъплението. От полицията не съобщават дали всички откраднати пари са намерени.

По случая е образувано досъдебно производство в РУП - Берковица.

Почти на същата възраст били и хлапета от село Долна Кремена, извършили кражба на детски дрехи и играчки от двор на къща в Руска Бела. От Районното управление на МВР в Мездра бързо са разкрили двамата дребни апаши.