"Двама работници и един строителен техник докараха 20 тръби и започнаха изкопни работи. Направиха всичко това за около 20-тина дни. По проект кошът е трябвало да бъде последна дума на спортните съоръжения, но се оказва, че стойността му е около 250 лв. Ние проверихме колко струва. Когато вали дъжд, в спортната площадка се събира много вода, настилката не е изпълнена по проект, поставената мрежа е оградна, електричеството не е включвано никога. Никой не влиза в площадката, почти винаги има вода в нея”, разказа източник, пожелал анонимност.

През 2014 г. кметството в Ракево не приема обекта, защото не е изпълнен по проекта и хората негодуват срещу местната управа. Мълчи и кметът на Криводол Петър Данчев.

От казуса възникват следните въпроси: към Прокуратурата - защо обектът не е пуснат в експлоатация? Към Икономическа полиция, които са предоставили данните на прокуратурата - дали са стигали до Ракево? Къде са останалите спортни съоръжения на площадката, описани в проекта, съществуват ли документално и колко струват по фактури? Към кмета Данчев и техническия надзор в община Криводол - каква е действителната цена на този обект?

Източник: zovnews.com