Двама полицаи пострадаха, след като се отзоваха на сигнал за сбиване на сръбски футболни фенове на „Цървена звезда" в Слънчев бряг, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Сигнал за инцидента е получен около 05:00 ч. тази сутрин, сбиването станало до бар в курортния комплекс, информира Дарик радио.

На място са били изпратени полицейски велопатрули, но минути по-късно е получено ново обаждане за нанасяне на побой над тях. На двамата полицейски служители са нанесени множество рани, хематоми в областта на главата и порезна рана в теменната област, която е получена, след удар с палка.

Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители. През това време в помощ на полицейските служители са се включили и хора - служители в търговски обекти наоколо, като трима от тях са пострадали. Единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което пострадалият незабавно е бил отведен в болница.

При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е приключило, нападателите побягнали. Малко по-късно са задържани 9 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда".

Започнали са две досъдебни производства. Разпитани са свидетели и участници в инцидента. Иззети са видеокамери от района на инцидента.

Междувременно отново тази сутрин е получен сигнал, този път за счупено стъкло на таксиметров автомобил пред хотел. Установено е, че сръбски граждани - отново футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда", са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила. Пострадали са и двама души, оказали съдействие на шофьора.

По двете образувани дела до настоящия момент са задържани 45 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда", от които 16 с установена самоличност.

За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура в Бургас и главният прокурор.

Източник:Dariknews.bg