Такива училищни автобуси ще получат още четири общини във Врачанска област - Враца, Оряхово, Криводол и Борован. Това стана със съдействието на заместник-председателя на Народното събрание Явор Хайтов. В края на септември по време на традиционния парламентарен контрол депутатът от "Народен съюз" поиска от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева просветното министерство да осигури нормални и безопасни превозни средства за учениците в област Враца. Конкретният повод за това беше сигнал, подаден от Община Роман.

Кметът на Роман Валери Ролански благодари на Хайтов за оказаното съдействие и подчерта, че Общината се нуждае от поне още 2-3 такива автобуса, тъй като автопаркът, с който разполага, е крайно амортизиран.

Новата придобивка бе осветена от протойерей Цветан Цветков от Струпешкия манастир "Св. пророк Илия". По-сетне кметът на Роман връчи ключовете на училищния автобус на управителя на общинското дружество "Роман - Автотранспорт" Красимир Кръстев с пожелание за безаварийно ползване.

От своя страна Явор Хайтов отново настоя държавата да обърне повече внимание на Северозапада като осигури инвестиции за неговото развитие и подчерта, че когато изпълнителната и законодателната власти работят заедно, ръка за ръка, нещата се случват.