Дори от снимките, изпратени от PR-ите на Общинската администрация, ясно си личи, че основният терен на стадиона не е в най-доброто си състояние: тревата е на многобройни петна, има чимове, които се нуждаят от подмяна, на доста места дори са избили бурени. Състоянието на трибуните също е плачевно - мръсни, счупени или липсващи седалки, изкорубени стъпала, всевъзможни боклуци и треволяци между редовете, ръждясали (и празни!) рекламни пана, посрещат малобройните зрители, излъгали се да дойдат на мач. А не дай си, Боже, да ти се доходи до тоалетна - вонята в откритите WC-та е неописуема, истинско изпитание за човешкото обоняние…

За качеството на озвучителната система да не говорим - най-верните любители на футбола знаят за какво става дума, тя е станала пословична, такава сигурно няма и на селските стадиончета в Северна Корея. В тази връзка, няма да е лошо ръководните фактори в новосъздадения ОФК Локомотив някой път, вместо на официалната трибуна, да седнат при редовите зрители, за да видят как изглеждат нещата от другата страна на стадиона…

Теренът с изкуствено покритие също плаче за реновиране - публична тайна е, че той не се поддържа правилно, по игрището никнат бурени като гъби след дъжд, щъкат гущери и всякакви други твари, теренът е твърд, замърсен и създава предпоставки за контузии, оградата на места се нуждае от ремонт. Това лято се говореше, че изкуственият терен ще бъде обновен - нищо такова не се случи…

"Няма друг спортен комплекс в света (?!), на който така свободно да се пускат граждани или отбори да играят или тренират”, се казва още в прессъобщението от Община Мездра. В MediaNews обаче постъпиха сигнали, че през последните месеци е имало редица случаи, когато стадионът е бил заключен и пазачите не са пускали желаещите да спортуват и да ползват съоръжението. На няколко пъти пък момчета са се събирали вечер да поритат футбол на изкуствения терен и са им казали, че не може, защото "вече се плаща”?! Ключът се дава само на определени хора - един от тях дори е искал пари на едно от момчетата, за да порита с негови приятели...

Основателен е въпросът: Кого и защо лъже Община Мездра, че стадион "Локомотив" е в перфектно състояние? И каква е ползата от това - ако е, за да лъскаме имиджа на (ня)#Кой, това е разбираемо, но най-малкото е неморално. А да се правим на загрижени за спорта и за желаещите да спортуват хора в града, когато спортната база не се стопанисва добре, граничи с безочие. "Мижи, да те лажем!”, както казват в такива случаи шопите.

Мирослав Гетов, MediaNews

P. S. Публикуваме целия текст на прессъобщението от Община Мездра, без редакторска намеса. Всеки сам може да прецени дали информацията в него отговаря на истината или е поредната "фалшива новина".

Спортен комплекс „Локомотив“ е в перфектно състояние

Стадион „Локомотив“ в гр. Мездра е в перфектно състояние. Базата е добре поддържана и е подходяща за осъществяването на тренировъчна и игрова дейност. Стадионът се използва пълноценно и напълно свободно от спортни клубове и граждани, които желаят да спортуват през свободното си време, като не се заплащат никакви такси. Това констатира кметът на Община Мездра инж. Генади Събков по време на проверка на материално-техническото състояние на обекта.

„Мога само да благодаря на хората, които полагат грижи за стадиона. Виждам, че той е в много добро състояние. За такъв стадион могат да мечтаят много отбори от по-високо ниво. Разбира се има някои неща, които можем и ще променим, като например ремонт на покрива на съблекалните и други дребни организационни детайли. Те ще подобрят битовите условия на участниците във футболните формации и комфорта на зрителите.“, заяви инж. Събков.

Кметът подчерта, че с повече спокойствие покрай сформирането на общинския клуб и с повече амбиция, резултатите на отбора няма да закъснеят.

„Имаме сформиран нов Общински футболен клуб, който има нов учредителен състав и нов Управителен съвет. Оказа се, че старият Управителен съвет на съществуващия м. г. ФК “Локомотив“ не е в състояниеда осигури съществуването на своя футболен клуб. Това е единствената причина да престанат да участват в шампионатите на областно ниво.

Афишираните желания не се покриваха с възможностите на хората в УС. Фактът, че те влязоха в противоречия помежду си изправи гр. Мездра пред угрозата да няма участие във футболните шампионати на каквото и да било ниво. Това наложи и вземането на спешни мерки и създаването на Общински футболен клуб, за да може Мездра да участва във футболните първенства“, допълни кметът.

Отговорникът на комплекса Трайко Михов е категоричен, че Община Мездра обезпечава в най-кратки срокове направените от него поръчки за консумативи и материали. Той обаче заяви, че държи да се въведе ред за ползване на всички спортни съоръжения, тъй като основно в интервала от 06.00-21.00 ч. в спортния комплекса винаги има посетители.

„Всеки има възможност да тренира в пространството извън основния терен. Посетители ползват малкия терен, дори свободата на достъп и употреба на съоръженията в стадион „Локомотив“ в Мездра е прецедент. Няма друг спортен комплекс в света, на който така свободно да се пускат граждани или отбори да играят или тренират.

Най-много посетители има вечерно време. Често майки с деца идват тук и се радват на базата, която благодарение на Община Мездра е в това добро състояние.“, поясни Михов.

Община Мездра