От съдебните документи става ясно, че на 12 декември миналата година около полунощ Р. Й. подкарал лек автомобил на свой близък след солидна почерпка с алкохол. На главен път Е-79 между Ребърково и Мездра, в участък с ограничение на скоростта 60 км/час, пияният младеж натискал педала на газта на лек автомобил "Алфа Ромео".

За нещастие причинил пътно транспортно произшествие, при което настъпила смъртта на млада жена от Правец. Установено е, че при инцидента Р. Й. управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,41 на хиляда и карал с превишена скорост - 130 км/ч.

Освен наказанието лишаване от свобода за две години, съдът лишил студентът от правото да управлява МПС за срок от три години. Той ще трябва да заплати направените разноски по досъдебното производство на стойност 491.54 лв. и ще му се наложи да прекъсне следването си.

Присъдата за причинена смърт по непредпазливост подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок, считано от 19 октомври, пред Софийския апелативен съд.

С постановление на съда, вещественото доказателство - лекият автомобил "Алфа Ромео" с врачанска регистрация, който се намира на съхранение в Районно управление - Мездра, ще бъде върнат на собственика му.