При навлизане в десен завой на мокър път седлови влекач "Daf XF" с прикачено към него ремарке поднесъл и навлязъл в насрещната, лява лента за движение. 36-годишният турски гражданин Серкан Ч. изгубил контрол над управлявания от него товарен автомобил и се ударил в насрещно движещия се автобус "Мерцедес” с монтанска регистрация.

Автобусът, зад волана на който бил 57-годишния Красимир И. от Монтана, пътувал от София за Белоградчик. При удара рейсът напуснал пътното платно и се преобърнал извън него.

В резултат: на място загинала 21-годишна пътничка от Белоградчик. За лечение в МБАЛ - Монтана са настанени осем пътници от автобуса - три жени, на 35 г., на 71 г. и на 35 г. от област Видин и Монтана, двама мъже на 59 г. и на 38 г. от Белоградчик, 81-годишен столичанин, 30-годишен жител на с. Белотинци и 58-годишен мъж от Монтана.

Шофьорът на тежкотоварния камион е тестван за алкохол, пробата му е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията. Назначена е техническа експертиза, от която ще стане ясно каква епричината за катастрофата.