По време на изпращането абитуриентите благодариха специално за положените грижи през годините на своите класни ръководители Галина Дамянова и Лилия Петрова.

От името на своите съученици Поля Кръстева отправи думи на благодарност и към тяхната първа учителка в началния курс Венета Чобова, която също им благодари и им пожела "На добър час в живота!".

Паралелката "Информационни технологии" с класен ръководител Галина Дамянова завършват 17 младежи и девойки, 5-ма от които с отличен успех. Средният успех на XII „а” клас е Много добър 5.00.

В чуждоезиковия профил "Английски и руски език" с класен ръководител Лилия Петрова се дипломират 29 зрелостници, 13 от тях с отличен успех. Средният успех на XII “б” клас е Много добър 5.22.

Благопожелания към зрелостниците за успешно следване и реализация в живота отправиха директорката на учебното заведение Мариела Горанова и кметът на Мездра Генади Събков. Сред гостите на тържеството бе и дългогодишната директорка на училището Пенка Данова.

Празничната програма окръглиха ритуал за предаване на училищното знаме на следващия випуск, музикален поздрав от Вокална група "Славейче" и народният танц "Копаница", в изпълнението на който се включиха бивши възпитаници на гимназията и шестте танцьорки и танцьори от Ансамбъл „Мездра”, които са абитуриенти.

Накрая в небето над Мездра полетяха 46 бели, зелени и червени балони, а градът за пореден път бе огласен от традиционното отброяване от 1 до 12.