В първия гейм надмощието на мездренчани бе огромно, дръпвайки със солидна преднина, но в края на гейма прибързаността им позволи на съперника да стопи разликата и той бе затворен при 25:17.

Мездренският тим бе безпощаден във втория гейм, печелейки го с 25:9.

Залата бе пълна, а атмосферата по трибуните – страхотна. Ученици и учители, заедно с директора на СУ „Иван Вазов“ – Мариела Горанова, бурно аплодираха и скандираха за своите любимци.

В края на двубоя емоциите бяха толкова силни, че всички играчи вдигнаха на ръце своя наставник – Христо Иванов, а след това направиха обща снимка за спомен.

Припомняме, че мездренчани достигнаха тази фаза след като завършиха на първо място в своята група „Б“. Те окупираха върха с актив от две победи над тимовете на ПТГ „Н. Вапцаров“ с 2:0 и ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – 1:2.

В полуфиналната среща мездренските волейболисти победиха тима на СУ „Христо Ботев“ – Враца с 2:1, а в другия полуфинал един срещу друг се изправиха първият от група „А“ срещу втория от група „Б“. В него СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (Козлодуй) победи ППМГ „Акад. Иван Ценов“.

В мача за трето и четвърто място съставът от врачанската математическа гимназия се наложи с 2:1 над тима на СУ „Христо Ботев“.

Победителите получиха купи и медали.