Без да омаловажаваме представлението, изнесено от Данчо Караджов и компания, оказва се, че анонсираният като "безплатен" концерт на "Сигнал" в Мездра, съвсем не е… без пари. Както казваше "Желязната лейди" Маргарет Тачър: "Безплатно сирене има само в капана за мишки!".

Според тарифата на естрадните изпълнители, публикувана в медиите през 2013 г., ветераните от група "Сигнал" вземат минимум по 6 000 лв. на концерт без ДДС, с което се нареждат непосредствено след примата на българската естрада Лили Иванова (14 000 лв.) и един от най-обичаните наши певци Васил Найденов (6 500 лв.). Твърде вероятно е обаче оттогава тарифата на популярната рок банда да е актуализирана и "сигналите" да приемат покани за участие срещу по-голяма сума.

Като прибавим професионалната сценична, озвучителна и осветителна техника, предоставена по наем от рентъл компанията "Силвия Мюзик" с управител инж. Милчо Кацаров за не по-малко от два бона, както и допълнителните разходи за останалата логистика на концерта, сумата набъбва до към 10 хил. лв.

Както казва в подобни случаи народният гений: "Имаш крава - пиеш мляко, нямаш крава - пиеш… една ладна вода!”

А че можеше културтрегерите от Община Мездра да се сетят да подарят - в знак на уважение - поне една китка на музикантите от гостуващата рок група - можеше. Впрочем, това не е инцидентен пропуск на сегашната кметска управа, случва се непрекъснато напоследък. Въпрос на възпитание и култура.

Иначе безспорно най-ценното в инициативата "С Вяра, Надежда и Любов за община Мездра" беше сценичната изява на младите местни певчески и танцови формации, както и на спортните ни надежди, които за пореден път демонстрираха пред жителите и гостите на града своя талант. Като своеобразно "предястие" към спектакъла на рок група "Сигнал", поднесено, разбира се, напълно безплатно.

Друг е въпросът дали децата на Мездра не заслужават също да бъдат стимулирани финансово за участието си в подобни прояви, организирани "под шапката" на Общината?