През 2016 г. денят е посветен на опазването живота на една от най-уязвимите групи от обществото – децата, и е под надслов „Първа помощ за деца и от деца!“, съобщиха от БЧК.
И тази година Световният ден на първата помощ съвпада с провеждането на Националния конкурс “Пътен полицай на годината – 2016“, който се организира от отдел Пътна полиция при ГД “Охранителна полиция“ от 8 до 10 септември 2016, а домакин на събитието ще бъде ОД на МВР Хасково.

Експерти на БЧК ще проведат теоретичния и практически изпит по първа помощ на участниците в състезанието и ще осигурят награди за най-добре представилите се. Днес в рамките на състезанието „Пътен полицай на годината“, от 10.30 ч. на паркинга зад комплекс „21 век“ в Хасково доброволци на БМЧК ще демонстрират оказване на първа помощ и ще предоставят информационни материали и учебни пособия по темата.

Всички областни организации на БЧК в цялата страна ще организират демонстрации, обучения по първа помощ, детски конкурси и др., които имат за цел да превърнат този ден в значимо национално събитие за повишаване на обществената осведоменост за значението на първата помощ при спасяването на човешкия живот. Точно в 12.00 ч. участниците в събитията по места, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден верига на първата помощ.

Източник: БГНЕС