Директорът на дома Владислава Димитрова обясни, че вече е традиция при тях да гостуват децата от града, и то по желание на възрастните. В Дома са настанени 16 души, които участват активно в поддържането на цветните градинки в двора, организират си различни културни програми - вечери на поезията, в които четат свои стихове, и други.

"Правим всичко възможно да разнообразяваме ежедневието на хората при нас, за да не се чувстват откъснати и забравени. Предишния път те пожелаха да поканим деца от детските градини, а сега - децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Благодаря на директора на центъра Анета Петкова, която се отзова на нашата покана.”, допълни Димитрова.

Първи зарадваха възрастните хора децата от Вокална група "Детски свят“ с художествен ръководител Анета Петкова. Те изпълниха песните "Празник без предели“ и „Мечти”

Шестгодишната Йоана Лиловска зарадва бабите и дядовците с песните "Катюша” и "Пътнико свиден”, с които предизвика бурните аплодисменти на всички.

Танцовата формация "Sunny girls" с художествен ръководител Цветелина Цинцарска пък изигра два танца и върна старците към отминалите спомени за младостта и танците.

В тези срещи на обитателите на дома винаги имат и малко тъга, защото живеещите в него по някакъв начин преоткриват в малките гости своите внуци и правнуци.