ДуоСкин е производствен процес, който позволява на всеки да създаде собствено функционално устройство, което да носи върху кожата си. Използвайки златен метален лист, материал, който е евтин, добре се държи на кожата и е издръжлив за всекидневна употреба, създателитедемонстрират три типа интерфейс върху кожата. Първият е въвеждане/управление, чрез сензорно докосване, вторият – външно изобразяване, третият – безжична комуникация.

Изобретението се движи от деликатната естетичност на метализираната временна татуировка до създаването на устройства върху кожата, което приличат на бижу.

ДуоСкин позволява на потребителите да контролират мобилни устройства, да показват информация и да съхраняват информация върху тяхната кожа, като в същото време откроява личния, индивидуален стил на потребителя.

Според създателите в бъдеще електрониката върху кожата няма да бъде повече обкръжена от мистичен ореол, а вместо това ще се насочи към лесната употреба, естетиката на декорация за тялото и широка употреба.

Източник: mediapool