Драматичен театър - Монтана представи постановката „Състезание чудно с петле ранобудно”, която се игра на откритата сцена на Художествената галерия и зарадва видинските деца, а техните родители имаха възможността да гледат „Мистерията на Дон Жуан” на сцената на крепостта „Баба Вида".

Арт работилница за малчуганите в Крайдунавския парк бе още едно от развлеченията. Идеята на творческите ателиета по време на фестивала е да ангажират вниманието на децата и да им помогнат за развиването на различни умения и креативност.На 25 юли програмата отново продължи със забавления за най-малките.

Освен арт работилницата, те имаха възможност да се забавляват в работилницата за сапунени мехурчета с артистите от Цирк „Играчка - плачка”, които тази година са специални гости на фестивала. Вечерта на същия ден атрактивното огнено шоу „Fire cabaret - Играчка, Плачко и Мустачко” ще омагьоса зрителите сред стените на средновековния замък „Баба Вида“.





Пак на сцената в крепостта театралната група „Будиловци” при Народно читалище „Надежда”, село Раковица, ще зарадва присъстващите с пиесата „Старо село накрай света” на Недялко Йорданов.