© bgnes.com

До изясняване на случая влекачът и дървата са задържани в базата за съхранение на конфискувани материали в Дупница. Проверката е част от действията по засилен контрол и превенция за ограничаване на незаконните практики в горските територии, инициирани от Министерството на земеделието, храните и горите.

Камион DAF с благоевградска регистрация, натоварен с дърва за огрев, се запали в движение и горя в понеделник срещу вторник през нощта на автомагистрала "Струма", в отсечката между Дупница и Благоевград. Сигналът за пожара в ремаркето на ТИР-а е подаден в полицията малко преди 5:00 часа на 1 август. Инцидентът е станал в платното в посока Благоевград при км 77 край село Мурсалево.


Пожарът е изгасен от служители на РСПБЗН - Рила. При инцидента няма пострадали. Причината за пожара е техническа неизправност, възникнала в товарния автомобил, уточниха от полицията в Кюстендил. Най-вероятно огънят е тръгнал от спукана гума. Напълно е изгоряла конструкцията на ремаркето на влекача, всички гуми на задния му мост и 10 куб. м дърва за огрев.