Снимка за спомен със световния и олимпийски шампион в маратона Стивън Кипротич

Навръх Гергьовден - 6 май, Митко, Иво, Спасимир и Йоло ще вземат участие в първото издание на Международния турнир "Хисар" от календара на БФЛА, който ще се проведе на обновения градски стадион в гр. Хисаря, паралелно с поредния, 6-и кръг от веригата "Мтел атлетика за младежи'. Мездренските лекоатлети ще стартират в дисциплината 1500 м при мъжете, която е своеобразния "гвоздей" от състезателната програма на турнира. Стартът в тази дисциплина е в 17:10 часа в събота.

На 17 май Ценов, Балабанов, Делибашев и Николов ще участват в XXXIX Международен лекоатлетически турнир "Нови звезди”, който ще се проведе на стадиона на НСА "Васил Левски" в София. На него Митко, Иво и Йоло ще стартират на 3000 м стипълчейз, а Спасимир - на 1500 м.

От 20-21 май топ квартетът на Атлет (Мездра) ще замине на едномесечен лагер на Белмекен, където ще продължи подготовката си за летния състезателен сезон.

В началото на юни Митко, Иво, Спасимир и Йоло ще се включат в Националния шампионат на открито за мъже и жени, домакин на който тази година е Велико Търново, а от 23 до 25 юни ще вземат участие в Европейския отборен шампионат - Първа лига във Васа, Финландия.