Златното момче на българската атлетика започва да пише нова страница в спортната си кариера. Доказал се вече като „син на вятъра“, Митко предприе нова стъпка в професионалното си развитие като състезател.

След като утвърдилият се като основа на националния състав в царицата на спортовете СК „Атлет“ – Мездра, „градът на релси“ ще има още един лекоатлетически клуб. Националният рекордьор в дисциплината 3 000 м стипъл чейз Митко Ценов, вече има собствен клуб – СКЛА “Митко Ценов - Runner team“.

За MediaNews Митко сподели, че идеята се е зародила много отдавна, но осъществяването ѝ е станало възможно точно в този момент. На този етап в клуба са регистрирани четирима състезатели – Митко Ценов, Иван Андреев, Борис Дончев и Мелани Венциславова.

„Очаквам потвърждението на още един състезател и една девойка, но на този етап ние четиримата сме сигурни. Искам да привлечем най-добрите бегачи в България и да направим един конкурентен и непобедим отбор“ – заяви Митко.

Той поясни, че сърцето му си остава в СК „Атлет“- Мездра, но в спорта е така – всеки трябва да поема риска и да се доказва. Според него, съществуването на два атлетически клубове в малък град като Мездра, не е проблем, а по-скоро предизвикателство и възможност за младите атлети да търсят и намират своята реализация.

Младата надежда на родната атлетика Мелани Венциславова сподели, че за нея е въпрос на чест и престиж да бъде редом с Митко Ценов, който е и неин наставник.

Припомняме, че след последното състезание по крос кънтри и за двамата, талантливата бегачка успя да завърши 6-та в своята възрастова група до 16 години поради схващане.

Мелани обаче заяви, че се чувства като победител, тъй като до себе си има безрезервната подкрепа и доверие на Митко Ценов.

Във връзка с това, Митко подчерта, че все още не мисли за треньорска кариера, но за него е важно да спечели повече млади таланти и да помага в развитието им. Митко заяви, че няма конфликт със СК „Атлет“ и ще продължи да помага на клуба, тъй като там са хората, изградили го като характер и състезател.

Екипът на MediaNews пожелава успешен старт и нови златни отличия на лекоатлетите от СКЛА “Митко Ценов - Runner team“!