Станалата вече традиция училищата да организират и провеждат летни занимания с бъдещите първокласници все повече се налага като добра и работеща практика у нас. Класният ръководил на първокласниците Петя Александрова каза, че целта на Лятната академия е запознаване на малчуганите с училището като институция, приобщаването им в нова социална среда и надграждане на усвоените знания и умения в предучилищните групи.

Заниманията са организирани е се провеждат в рамките на 4 учебни часа по 35 минути. Учебният ден започва с гимнастика и продължава със занимателни игри, в които малките палавници учат английски, моделират, рисуват, учат буквите и цифрите, допълни Александрова.

Досега в училището са записани 24 деца, като се полагат усилия за формиране и на втора паралелка първи клас.

Днешното занимание се проведе на двора в училището заедно с психолога Емилия Гарванска и включваше музикално-танцова игра с кондиционен характер. Децата пееха, танцуваха и се забавляваха.

Малката Лия разказа, че в училище е много интересно и иска да научи много неща. Тук е намерила нови приятели и с нетърпение очаква първия учебен ден. С грейнала усмивка Лия сподели голямата си мечта да стане зъболекар.