Инцидентът е станал на 16 май, а ден по-късно всичките 4-ма извършители, които са семейство, са задържани, съобщи Петър Коцин.

Установено е, че на 15 май пострадалият млад мъж, заедно със съпругата си и двете си деца, които са под година, са излезли на разходка. При маневра на луксозен автомобил срещу тях е възникнала опасност от инцидент и мъжът е направил забележка на шофьора. Последвали са закани от шофьора на автомобила. На следващия ден семейството с двете деца е било нападнато от трима мъже /сред които е разпознат шофьора на автомобила/ и жена, като пострадалият е удрян с дървени палки и бокс, докато е държал детето. Въпреки намесата на случаен минувач четиримата са продължили да нанасят удари и закани спрямо пострадалия, съобщи окръжният прокурор Ваня Ненкова.

Благодарение на бързите и адекватни мерки на полиция и прокуратура извършителите са задържани, а крайният резултат е приложената мярка за неотклонение спрямо трима от тях, каза заместник-апелативен прокурор на АП-София Галя Маринова.

Тя посочи, че за март и април 2020 година са образувани 69 досъдебни производства на територията на област Видин, касаещи битовата престъпност, и данните са сходни със същия период на миналата година.