Председателят на пенсионерския клуб Елка Радева разказа, че това е тяхното място, това е техният общ дом, където се събират да си похортуват, да се пооплачат, да се похвалят с деца и внуци. И не на последно място, разбира се, да се повеселят, да попеят и да поиграят.

Леля Елка с нескрита гордост показваше наградите и грамотите на гласовитите певици от народния хор „Кременка”, спечелени от участия в различни фестивали и конкурси. Тя разказа, че Пенсионерският клуб „Зора“ е наследник на преди съществувалия Клуб на пенсионера, но от 13 години е възстановил богатата си и разнообразна културна дейност и вече има своето ново име – „Зора”. Към днешна дата, в клуба членуват от30 до 50 души.

В просторната и светла зала бе подредена богата етнографска сбирка от неуморните кременчанки. Сред експонатите се открояваха автентични женски национални носии, събирали погледите на ергените в далечните времена. Тук могат да се видят красиви и изящни ръчно изработени дантели и покривки, разкриващи душевността и сръчността на жените в Горна Кремена.

За днешния двоен празник, домакините бяха подредили дългите трапези, в очакване на много гости, за да похапнат от рибения курбан, да опитат приготвените зимнини, да се повеселят, да попеят и да поиграят.