Дейностите ще бъдат водени от принципа „действай локално, мисли глобално“ и ще развиват компетенции и потенциал, които да се мултиплицират във времето и ефекта да става все по-голям, все по-видим и все по-осезаем за местната общност. Общата стойност на бюджета на Програмата за 2019 година е 80 000 лева. Целта на конкурсната процедура е да финансира проекти на представители на местната общност, които да изпълнят дейности и инициативи, насочени към решаването на значими проблеми в приоритетните области, изведени във Визията за общностно развитие на Враца.

Приоритетните области са три – туризъм, неформално образование, еко-култура и спорт. Кандидатите по програмата могат да бъдат юридически лица с нестопанска цел, настоятелства на училища или детски градини, спортни клубове, читалища и фирми. Структури на местната власт, включително общини, кметства, държавни институции и организации или техни клонове и представителства на територията на община Враца могат да бъдат партньори по проектите.

Целта на програмата е да се обхванат различни представители на общността – деца, младежи и възрастни хора, участници в различни инициативи и събития. Допустими дейности в настоящата Конкурсна процедура са за организиране и провеждане на дейности и инициативи в сферата на туризма, неформалното образование, еко културата и спорта и изграждане и оборудване на малка инфраструктура за провеждане на различните мероприятия.

Програмата изисква минимум 20% собствен принос на кандидатите от общия бюджет на всеки проект, а максималната сума на финансирането за един проект е 12,000 лева. Проектните предложения по настоящата конкурсна процедура се подават на електронната поща на Обществен дарителски фонд за Враца - odf.vratsa@gmail.comв PDF формат до 20:00ч. на 31.03.2019 г. На 07 март 2019г. от 14:00 часа в Залата на Общински съвет Враца ще се проведе информационен ден по Конкурсната процедура.