Приветствени слова на тържеството поднесоха Константин Пенчев – конституционен съдия, Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, Албена Георгиева – областен управител на Област Видин.

Кметът Огнян Ценков поздрави ръководството и целия екип на Административния съд с придобивката, като отбеляза, че тя е в полза на всички наши съграждани. „Искам да ви пожелая сили, енергия и мъдрост в утвърждаване върховенството на закона и в защита на правата и свободите на гражданите“ – каза той. Ценков подчерта, че най-голямото богатство на нашия хилядолетен град са хората и всичко, което е плод на съвместни усилия, е в името на по-добрия и спокоен живот: „Ние правим много важни стъпки в обновяването и развитието на Община Видин. Сбъднахме най-голямата си мечта – вече имаме висше учебно заведение. Финансово стабилизирахме Общината, започваме изпълнението на значимите проекти: цялостна реконструкция на централната пешеходна зона, модернизация на образователната инфраструктура, реставрация и консервация на Общинския драматичен театър, реално изграждане на магистралния път от Видин до Ботевград“.

Ценков благодари на ръководството на Административния съд и на целия екип за това, че са активни партньори в обществения живот на Видин и пожела здраве и бъдещи успехи. Антония Генадиева изказа своята огромна благодарност за оказаното от страна на кмета и на Община Видин съдействие при подготовката на празничното събитие, в което взеха участие Градският духов оркестър и Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“.

Сред гостите на тържеството бяха още народният представител Росен Живков, председатели на административни съдилища, конституционни, административни съдии, представители на окръжни, районни съдилища, прокуратури и др.

Церемонията продължи с тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил и прерязване на лентата на новата сграда. След това гостите разгледаха модерно обзаведените зали в нея и условията за работа и обслужване на гражданите.

Както повелява традицията, кметът Огнян Ценков връчи на Антония Генадиева подарък за новия дом – икона на Св. вмчк Димитър Солунски, духовен закрилник на град Видин.

Източник: vidin.bg